De Route

Nu begint het toch écht te kriebelen..! Over een kleine week zitten we in het vliegtuig naar San José. Hopelijk is de chaos op de vliegvelden dan wat gezakt, kunnen we zonder extra controles het vliegtuig in, mogen we gewoon onze handbagage meenemen, en komen we zonder veel vertraging op onze bestemming aan!

Even wat feitjes op een rij:

Officiële naam: Republic of Costa Rica

Hoofdstad: San José

Oppervlakte:  51100 km2

Inwoners:

4100000
Tijd zone:  GMT/UTC -6 ()

Taal:

Spaans is de officiele taal, maar er wordt ook engels gesproken

Religie:

75% Katholiek, 14% Protestant

Munteenheid: Costa Rican colón (¢). Amerikaanse dollars ($) zijn een 2e betaalmiddel, en schijnbaar worden zelfs op sommige plaatsen euro’s aangenomen.

Inmiddels hebben we min of meer de route bepaald (veranderingen onder voorbehoud )
We vliegen van Schiphol op vrijdag 25 augustus om 11.20u naar San José waar we 25 augustus om 17.20u lokale tijd (in NL is het dan ongeveer half 1 ‘s nachts) aankomen. In San José zal onze reis beginnen. We hebben alvast twee overnachtingen in een hotel geboekt, zodat we niet aankomen met onze jetlag en daar in de chaos nog moeten uitzoeken waar we willen slapen.

– De eerste dag op Costaricaanse bodem gaan we het nationaal park ‘Volcan Poas’ bezichtigen, wat zich vlakbij San José bevindt. De belangrijkste attractie in het park is uiteraard de vulkaan zelf, met een gifgroen kratermeer van 1,3 km doorsnee waar soms zwaveldampen uitkomen.

– De tweede dag bezoeken we de waterval-tuinen in Alajuela, vlakbij de vulkaan. Hier stort de rivier La Paz zich omlaag in een aantal watervallen. Bij deze waterval-tuinen bevinden zich ook een enorme vlindertuin, de grootste in Costa Rica, en een kolibrie tuin.

– Daarna reizen we verder naar Tortuguero. Ook een nationaal park dat de belangrijkste broedplaats is voor de groene zeeschildpad. Toevallig is precies op het moment dat wij er zijn (juli tm september) het broedseizoen, dus hopelijk kunnen we tijdens een nachtelijke tocht met gids de schildpadden eieren zien leggen! In dit park zullen we een paar dagen doorbrengen.

– Na Tortuguero reizen we via San José naar La Fortuna, weer een nationaal park, waar zich de Arenal vulkaan bevindt. Arenal is de meest actieve vulkaan van Costa Rica, en als we geluk hebben (als de top niet in de wolken zit) kunnen we ‘s nachts de lava zien vloeien, eventueel vanuit door de vulkaan verwarmde hot springs Ook hier zullen we een paar dagen verblijven.

– Vanuit La Fortuna reizen we naar Nationaal Park Monteverde, een privé (d.w.z. niet door de overheid gesubsidieerd) nevelwoud waar we ook weer een dag of 2 zullen besteden.

– Na Monteverde gaan we naar Montezuma, een ‘hippie’stadje aan de kust waar we een paar dagen zullen relaxen aan de schitterende stranden van de grote oceaan.
– Daarna bussen we weer verder naar Rincon de la Vieja. Dit is een nationaal park rondom een vulkaan. Vandaar ook de vulkanische activiteit in het gebied: fumarolen, hot springs, kokende modderpoelen, enzovoorts.

– Vanuit Rincon de la Vieja verplaatsen we ons naar Quepos, waar zich het Nationaal Park (jaja, alweer een nationaal park, het stikt er hier van!) Manuel Antonio bevindt. Een makkelijk toegankelijk, zeer populair park met tropisch regenwoud, een prachtig strand en veel wilde dieren.

– Na een dag of twee hier doorgebracht te hebben zijn we van plan om tijdens onze laatste dagen Nationaal Park Corcovado te bezoeken. Het moeilijk bereikbare Corcovado is het laatste originele tropisch regenwoud in Pacifisch Centraal Amerika, en heeft een enorme diversiteit aan boom-, plant- en diersoorten.

– Op 14 september reizen we weer terug naar de hoofdstad en we vliegen op 15 september om 09.05u terug naar Nederland waar we om 07.20u zullen aankomen.

Zo, nu weten jullie ongeveer wat we gaan ondernemen daar

Wij hebben er al heeeeeel veel zin in!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *