Indonesië

Dit keer geen lang voorbereidingsverhaal, zoals eerdere reizen. Dit keer een kort berichtje. We vertrekken naar Indonesië! Vandaag!! Al klinkt dat meer last-minute dan het daadwerkelijk is 😉

Rond 17u vliegen we vanaf Schiphol naar Java. Na een vlucht van ruim 11 uur, een korte overstap in Jakarta en een korte binnenlandse vlucht, zullen we morgen rond 16u lokale tijd aankomen in Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java.  Onze reis voert ons door Oost-Java en Bali, waarschijnlijk de twee meest bekende eilanden van Indonesië.

Enkele fast-facts (gejat van internet):
Hoofdstad: Jakarta.
Oppervlakte: iets minder dan 2 miljoen km2, verspreid over honderden, zo niet duizenden eilanden en eilandjes gelegen in de Indische Oceaan in de ‘Ring of Fire’.
Inwoneraantal: bijna 250 miljoen
Taal: Indonesisch (goh!), maar sommige inwoners spreken ook nog Nederlands, vanwege het VOC verleden.
Religie: Java is overwegend Islamitisch, Bali is overwegend Hindoeïstisch en in mindere mate Boeddhistisch.
Munteenheid: Indonesische Rupiah, met een astronomische wisselkoers van een aantal nullen extra ten opzichte van de Euro (millionaire for 3 weeks 😉 ).
Tijdsverschil: Java +5 uur, Bali +6 uur ten opzichte van de Nederlandse zomertijd.

Route
De eerste dagen zullen we Yogyakarta verkennen. Vanuit daar zullen we het Boeddhistische tempelcomplex Borobudur bezoeken, en het Hindoeïstische tempelcomplex Prambanan. Daarna tuffen we met de trein richting Malang, van waaruit we een tour naar de Bromo vulkaan en de Ijen vulkaan hebben geboekt. Na afloop worden we gedropt en nemen we de ferry naar Bali. Daar gaan we allereerst de koraalriffen en tropische visjes van dichtbij bewonderen al snorkelend (of misschien wel duikend) in Pemuteran. Dan reizen we door naar Ubud, de culturele hoofdstad van Bali, alwaar we het Galungan festival mee gaan beleven. Galungan viert de (tijdelijke) terugkeer van overleden dierbaren en goden naar Bali, en symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Verder willen we nog het binnenland van Bali wat meer verkennen in wat kleinere dorpen tussen de rijstvelden zoals Canggu en Sidemen. En we sluiten onze reis af op Nusa Lembongan, een klein eilandje vlakbij de zuidoost kust van Bali. Dan zitten de drie weken er alweer bijna op, en zullen we langzamerhand terugkeren naar Denpasar, de hoofdstad van Bali, van waaruit we weer terug vliegen naar Nederland.

Wij hebben er zin in!

4 thoughts on “Indonesië”

  1. Wat een mooie plannen! Goede reis, en een hele hele fijne en welverdiende vakantie gewenst! Ik verheug me alvast op de foto’s na afloop (en de wist-je-datjes natuurlijk ;))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *