Los Jardines de la Catarata la Paz

Een kort verslagje van dag 2.

Na een korte nacht zijn we om 05u opgestaan en hebben we om 06.30u de bus genomen naar de watervaltuinen (Les jardines de Catarata la Paz). Na een busrit van ongeveer 2 uur kwamen we bij het park aan. De entree was vrij prijzig, maar het was het geld dubbel en dwars waard!
Eerst kon je door een vlindertuin lopen, waar het hele proces van pop via rups tot vlinder te zien is op informatieborden en natuurlijk ook in het echt Er vlogen schitterende vlinders rond, o.a. de blauwe morpho (= soort symbool van Costa Rica). Daarna was er een kolibri tuin, waar de kleine vogeltjes bij voederbakjes met suikerwater bleven rondfladderen. Ze zijn echt erg mooi, maar ook heel snel en daarom moeilijk te fotograferen… Vervolgens volgden een serpentarium (slangen) en een ranarium (kikkers), waarna de route verder liep door de waterval tuinen. Er was een trail zodanig aangelegd dat je een serie van 5 watervallen heel mooi kunt bekijken. Wat een ervaring, om onder zo´n donderende waterval te staan! Je moest haast schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan bij het lawaai van het omlaag stortende water.
Gelukkig bleef vandaag de regen uit tot het moment dat we weer in de bus stapten terug naar San Jose.
Vandaag vroeg naar bed. Morgen een flinke trip voor de boeg naar NP Tortuguero.

Liefs Josine

p.s. Typisch Costa Rica na dag 2:

– uitkijken dat je je nek niet breekt als je over straat loopt. De putten zijn hier nl niet afgedekt met putdeksels, dus als je niet uitkijkt loop je er zo met een been in… De goot aan de zijkant van de straat is niet meer echt een goot, maar meer een kloof. Zo diep en breed dat de bewoners een speciale constructie bouwen om met hun auto van hun garage de weg op te komen (zodat ze niet vast komen te zitten/hun voorbumper niet eraf rijden).

– je kunt het wc papier hier niet in het toilet deponeren. De rioleringsbuizen zijn nl te smal om het weg te kunnen spoelen. Vandaar dat er een fijn prullenbakje naast de wc staat waar je het papier kwijt kunt. Toch is het even wennen, je moet er echt bij nadenken, anders is het te laat en ligt het papier toch in de wc…

[flickr-gallery mode="photoset" photoset="72157607307076228"]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *